Danas je u Podgorici održan sastanak predstavnika Asocijacije turističkih agencija Crne Gore i delegacije renomiranih turističkih agencija iz turskih gradova Mersin i Adana, koji su danas doputovali u poslovnu posjetu Crnoj Gori, a u organizaciji Turkish Airlines-a i NTO Crne Gore.

Gosti iz Turske su izrazili veliko interesovanje i spremnost da gradjane tih gradova u ljetnjim mjesecima organizovano dovode u Crnu Goru, što je posebno značajno za afirmaciju turističkih potencijala Crne Gore za njihove državljane.

Predsjednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore, gospodin Orhan Hodžić je poželio dobrodošlicu i prijatan boravak u Crnoj Gori, predstavivši potencijale i agencije koje im mogu biti na raspolaganju za pripremu dobrih turističkih aranžmana. Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici renomiranih crnogorskih agencija Grand, Gallileo, Oki Air Travel i Marco Polo. Agencija Grand je već prisutna na turskom tržištu organizujući sa njihovim agencijama grupna putovanja za Crnu Goru, pa je predstavnik ove agencije Milija Bojović, prepoznao da bi na adekvatan način svoju ponudu proširili i za goste iz ova dva grada.

Obzirom da Turkish Airlines leti izmedju Podgorice i Istanbula sa znatno većim brojem sedmičnih letova u odnosu na prethodni period, definitivno je da se potencijali domaćih letova preko istanbulskog aerodroma na najbolji mogući način mogu iskoristiti jer postoji dobar osnov za to, pa se prva grupa turista može očekivati već od juna mjeseca, zaključio je Hodžić.